Om mig

Mit navn er Beile Grünbaum

“Økonomisk tryghed og frihed er muligt for ganske almindelige mennesker som dig og mig”

Det som gør mig unik er, at jeg kombinerer en kæmpe viden om privatøkonomi, virksomheder og investeringer med en evne til at forklare det på en simpel måde. Der findes mange bøger om privatøkonomi og investeringer. Men fælles for mange af dem er, at du enten falder i søvn eller får lyst til at kaste bogen ind i væggen, fordi den gør det så kompliceret. Det andet, som gør mig unik er, at jeg selv afprøver rejsen mod økonomisk uafhængighed. Jeg ved, hvad der virker. 

Jeg har arbejdet 15 år som erhvervsjournalist hos bl.a. Finans, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Reuters, og i den periode af mit liv var jeg afhængig af en lønindkomst, som de fleste er. 

Da jeg blev mor, besluttede jeg mig for at lægge mit liv helt om. Jeg ville have mere frihed til at disponere over min tid og øget tryghed i at vide, at min indkomst ikke kunne forsvinde i en af mediebranchens mange fyringsrunder. Mit mål var at blive økonomisk uafhængig. 

Derfor har jeg suppleret min cand.merc. fra Copenhagen Business School og mastergrad fra NYU/Stern Business School med et selvvalgt studie om penge. Jeg har de seneste år læst en masse bøger om investering, taget kurser på Columbia Business School og blevet undervist af en hedgefund-manager igennem længere tid i, hvordan man investerer som den kendte amerikanske milliardær Warren Buffett. Jeg har prøvet og prøver fortsat kræfter med forskelige strategier, men det er Warren Buffetts metode, som i mine øjne er den mest samvittighedsfulde, ordentlige og samtidigt den, der giver det bedste afkast. 

Jeg har lært, at det hverken er svært, kompliceret eller risikofyldt at blive økonomisk uafhængig. Jeg har lært, at det er muligt for ganske almindelige mennesker som dig og mig. Alle kan opnå den dybe følelse af tryghed, der ligger i at kunne forsørge sig selv – selv uden indtægter fra en lønindkomst.

Det er det budskab, som jeg gerne vil sprede. For med økonomisk frihed kommer en dyb følelse af tryghed og en frihed til at vælge, hvad vi vil bruge vores tid på. Det er kilden til en stressfri tilværelse.

Du er allerede nået langt, for når du har læst her til, har du nok allerede gjort dig tanker om, at du gerne vil blive økonomisk uafhængig. Det er den første del af rejsen. Jeg kan hjælpe dig videre med den praktiske del af rejsen. 

“Jeg havde en strategisamtale hos Beile og fik rigtig meget ud af det, både i forhold til forståelsen for min egen økonomi, men også i forhold til tal og økonomi i det hele taget.”

Marie Marvel Olofsen

“Beile er kompetent, vidende og meget inspirerende.”

Vicki Therkildsen

“Beile Grünbaum skubber igang og opmuntrer til at sætte sig ind i investering og blive sin egen kvalificerede beslutningstager. Hun virker vidende og er en jern god formidler.”

Ingrid Bugge

FØLG PENGE OG FRIHED