Hvordan tjener du i dag penge til at betale dine regninger?

De fleste går på arbejde, leverer deres tid og energi og hiver en løn hjem hver måned.

Hvis nu du skulle leve af dine aktier, hvordan får du så penge ud af dem til at betale regningerne?

Det er et spørgsmål, som jeg ofte får. Hvordan lever du rent praktisk af aktier? Bliver du nødt til at sælge aktier, hver gang du skal betale en regning?

I dette blogindlæg viser jeg dig fem metoder til at skabe et cashflow.

1. Sælg aktier

En metode er naturligvis at sælge nogle af aktierne.

Metoden virker bedst, hvis du kun sælger lidt af aktierne, så der stadig er noget tilbage, som kan vokse videre.

Forhåbentligt er dine aktier steget, siden du har købt dem, og har dermed givet dig et godt afkast.

Har du f.eks. investeret 100.000 kr. i Apple aktier i 2018, som er blevet til over 400.000 kr. siden da, kan du jo vælge at sælge nogle af dem. Hvis du sælger for at få 50.000 kr. ud, har du stadig 350.000 kr. i aktien.

Problemet med denne metode er, at din nettoformue skrumper, hver gang du sælger nogle aktier for at leve af dem. 

Et andet problem med denne metode er, at du skal have en ret stor formue og stor tålmodighed for at kunne blive økonomisk uafhængig alene ved gradvist salg af aktier. 

2. Få udbetalt udbytte

Når selskaber har overskud, kan de vælge at udbetale en del af overskuddet til ejerne.

Lad os f.eks. tage et arkitektfirma med tre ejere, der er ligestillede partnere. Arkitektfirmaet får et overskud på 500.000 kr. Så kan firmaet f.eks. vælge at udbetale 100.000 kr. til hver af de tre partnere og lade 200.000 gå ind i næste regnskabsår, så der samtidig er noget opsparet kapital at investere for (eller bare en buffer til dårlige tider).

Det samme gælder for børsnoterede virksomheder. Når de har overskud, kan du vælge at lade en del af det blive udbetalt til ejerne, som er aktionærerne. Det hedder udbytte og kommer direkte ind på din konto.

Problemet med at gå efter at leve af udbytte er, at selskaber der betaler meget i udbytte ofte er meget modne. De vælger at distribuere overskuddet, fordi de har svært ved at finde nye området at investere i. Selskaber som derimod øjner en fremtidig med høj vækst, vil foretrække at bruge pengene på at ekspandere til nye markeder, hyre nye talenter, opfinde nye produkter og i det hele taget understøtte væksten. 

3. Sælg optioner 

Først en advarsel: Gå ikke i gang med optionshandel uden at forstå, hvad det er. Det er for kompliceret et område at forklare i et blogindlæg, men ønsker du at vide mere om optioner, underviser jeg i min metode på kurset Value Investor Akademiet, som jeg kører to gange om året.

Ganske kort fortalt, er optioner et værdipapir, en slags kontrakt, som giver køber og sælger af optionskontrakten enten ret til at sælge eller købe 100 aktier eller en forpligtelse til at købe eller sælge 100 aktier, hvis de når en bestemt pris.

Når du sælger optioner, kan du skabe en indtægt uden at sælge dine aktier, hvilket betyder, at du hurtigere kan komme til at blive økonomisk uafhængig. 

4. Swing trading

Swing trading er en metode til at købe og sælge aktier på en måde, hvor du udnytte de naturlige bølger i en akties bevægelser for at få et cash flow. Du bruger teknisk analyse for at finde ud af, hvornår det er et godt tidspunkt at købe og sælge aktien. 

Det er ikke det samme som day trading, da daytradere ofte er inde og ude i løbet af en dag. Den naturlige bølge i en akties bevægelse kan derimod vare uger eller måneder.

5. Kombinere value investering, optioner og swing trading

Hvis du kombinerer handel med optioner med teknikker fra swing trading, kan du få en virkelig effektiv måde at skabe et cash flow på, så du kan komme til at leve af aktier hurtigere.

Hvis du igen kombinerer dette med value investering, dvs. at du kan laver optionshandel og swing trading på selskaber, som du har taget gennem din tjekliste og analyse, har du en solid maskine til at skabe en indtægt, som du kan leve af.

Du kan lære mere om value investering i min e-bog. Du kan downloade den gratis her.