Nytår er et godt tidspunkt at tage status over det forgangne år og sætte nogle stærke mål for det nye år. 

I dette blogindlæg vil jeg gøre status over, hvad der skete for mig i 2022 og sætte nogle nye mål for 2023. 

Hvis du vil vide, hvordan jeg gør, kan du læse sidste uges blogindlæg her

Jeg havde sidste år to hovedmål.

  • Det ene var at rejse over min 10 mio. kr. til min value investeringsfond Grunbaum Value Invest.
  • Det andet var at date og få en kæreste inden året var omme.

Sådan fejlede jeg med mine 2 personlige mål 

Begge mål lykkedes, men alligevel er jeg ikke helt tilfreds med dem.

På investeringsfronten lykkedes det mig at rejse 12,3 mio. kr. til Grünbaum Value Invest, men her ved nytåret er fonden stadig ikke investeret.

Hvorfor ikke?

Hele processen med at blive registreret hos Finanstilsynet og komme igennem hvidvask-procedurerne i bankerne har taget længere tid, end jeg havde forudset.

Nu er fonden så til gengæld også klar til at blive investeret, og det bliver et af hovedmålene for 2023. 

På det private område lykkedes det mig at finde en kæreste… Men efter fem måneder valgte jeg alligvel at slå op, fordi det var svært at se en fælles fremtid for os.

Jeg begik en klassisk fejl med mit personlige mål, og det var at være alt for generel.

Det svarer lidt til at være jobsøgende og sige “jeg vil have et job” – uden at definere inden for hvilken sektor, med hvilke arbejdsopgaver og til hvilken lønramme.

Hvis du som veluddannet og kritisk jobsøgende sætter et generelt mål som at “få et job”, så vil universet teste dig og og tilbyde dig et rengøringsjob. På samme måde, som du skal definere dine mål professionelt og karrieremæssigt, skal vi også være strategiske og kritiske på den private front. 

Hvad er så mine mål for 2023?

Når vi sætter mål, er det vigtigt at sætte NYE og store mål. Her kommer mine mål for 2023. 

1. Jeg vil investere kapitalen i Grünbaum Value Invest

Jeg vil minimum foretage to kapitaludvidelser i Grünbaum Value Invest i 2023 og lade nye investorer komme ind samt lade de nuværende sætte flere penge i fonden. 

Jeg vil som minimum øge fondens kapital fra 20 mio. kr. Det er ikke svært at lave en kapitaludvidelse, så det er ikke hovedmålet for fonden i 2023. 

Hovedmålet er at få investeret midlerne: Inden året er omme skal de nuværende midler være investeret i mindst 5 vidunderlige selskaber.

Fonden har et mål om at opnå et gennemsnitligt årligt afkast på 2 % over MSCI World. Ideelt set vil jeg gerne have et afkast på over mindst over 10 % men gerne over 15 %.

Det kan være svært at forudse, hvordan markedet opfører sig, så jeg ved samtidig, at jeg bliver nødt til at være fleksibel. Det er vigtigt at have tålmodighed, når det gælder langsigtede investeringer.

Vi kan gøre vores del af arbejdet med at lede efter vidunderlige virksomheder, tage dem gennem en tjekliste og dobbelttjekke.

Om aktiemarkedet lige går op eller ned det år, er umuligt at forudse.

Jeg er topmotiveret for at lave et afkast på minimum 10 % og helst 15 %. 

Hvorfor? Først og fremmest ønsker jeg naturligvis, at investorerne får et godt afkast. Men jeg har goså sørget for at sætte et incitamentsstruktur op, som leder mig i den retning.

  • Jeg har selv har investeret mine penge sideløbende med investorerne, så det er også mit eget afkast. 
  • I Grünbaum Value Invest bliver jeg  først aflønning, hvis jeg laver et afkast på over 6 %.  Det betyder, at jeg arbejder gratis, hvis jeg laver et afkast under 6 %. 

Dette her bliver det vigtigste professionelle mål for mig i 2023, og hvis jeg kun skulle vælge et, ville jeg stoppe her. 

Men jeg driver faktisk tre forretninger (Grünbaum Value Invest, Penge og Frihed og Money and Freedom limited), og det ville være uansvarligt ikke at sætte et hovedmål for hver af forretningerne. 

2. Penge og Frihed: Jeg vil opbygge “Inderkredsen” 

Jeg har længe ønsket at opbygge et fortsætter-kursus for de tidligere mastermind medlemmer og kursister på Value Investor Akademiet, som eftersøger mere.

Nu har jeg besluttet mig for at lancere Inderkredsen, som forløber sig over et helt år med ugentlige cases, et årligt event i København og et optionskursus for fortsættere.

Målet er et få minimum 10 på dette hold inden anden kvartal 2023. 

Arbejdet med Value Investor Akademiet fortsætter som normalt. Jeg vil sælge min. 30 pladser til Value Investor Akademiet i 2023. 

3. Money and Freedom: vokse og sælge kurser Internationalt

Jeg har længe sideløbet drevet den engelske blog Money and Freedom.

Sidste år solgte jeg et enkelt test kursus. Det var et lille hold med blot 9 kursister, men det vidste mig, at der også er salg i det internationalt.

Nu har jeg ansat et lille team til at hjælp mig med at få bloggen udbredt. Hvilket bl.a. betyder, at vi laver en ny type indhold til Instagram og opbygger en YouTube kanal også på engelsk (Du kan finde den danske YouTube Kanal her.).  

Målet er at sælge Value Investor Akademiet på engelsk til min. 30 engelsktalende kursister i 2023. Det bliver en omsætning på omkring en mio. kr. 

4. Jeg vil finde en livspartner

Da jeg skulle skrive det private mål, blev jeg vældigt i tvivl om, hvad der egentlig skete i 2022. Jeg måtte jeg tilbage til ekskæresten fra 2022 og spørge, om vi nu var helt sikre på, at det var slut.

Det er det samme hver gang vi mødes: Han siger, han savner mig. Jeg får en tur op og ned i elevatoren, når han kigger på mig. Et øjeblik tror jeg, at der er håb…men så begynder vi at tale sammen.

Vi er stadigt forelskede i hinanden…men har ikke sammem vision. 

Vi mødtes og talte det hele igennem en gang til og havnede det samme sted. Vi vil ikke det samme og kan ikke finde en fælles fremtid.

Jeg ønsker en livspartner. Sådan en vil han ikke have. Hvad vil han så? Det ved han ikke. Men han vil ikke have en livspartner. 

For at forstå hvor vi helt specifikt ikke vil det sammen, har jeg brugt tid på at udvikle ideen om en livspartner, så jeg kan være specifik i mit mål.

Jeg har knyttet syv søjler til ideen om en livspartner:

1. Tillid og troskab: Vi ved, at vi kan stole på hinanden og er eksklusive. Vi har lyst til at betro os til hinanden om stort og småt, fordi vi stoler på hinanden og ved, at vi ønsker hinanden det bedste.

2. Lidenskab og eventyr: Vi er tiltrukket af hinanden og har lidenskab. Vi har det også sjovt på andre områder og nyder livet sammen: vi går ud og spiser, tager på ture, til koncerter, i teatret og opdager ting sammen. Vi ler sammen. 

3. Fælles verden: Vi bor sammen (eller planlægger at bo sammen). Vi bygger en hjemmebase fuld af hygge og kærlighed med alt, hvad der hører til af almindelige hverdagsmiddage, middagsselskaber, brætspil og diskussioner. 

4. Intellektuelt stimulerende: Vi er begge to interesserede i verdenen, i at vide mere, læse bøger, se dokumentarer, og vi kan tale om dybere emner som, hvordan verden hænger sammen. Vores samtaler er som en god bog, du aldrig ønsker løber tør for sider.

5. Åben kommunikation: Vi siger ligeud og direkte, hvad vores behov og forventninger er (altså ingen brok, dans om skyld eller de andre negative kommunikationsmønstre).  

6. Gensidighed: Det er en fin dans med at give og modtage.

7. Støtte: Derudover er det vigtigt for mig, at min livspartner forstår min mission med at udbrede økonomisk frihed og støtter mig i arbejdet. 

Min ekskæreste og jeg meget, men vi manglede 3. Han ønskede ikke, at vi skulle bygge et liv sammen. Og fordi jeg investerede mere i det følelsesmæssigt, socialt, tidsmæssigt og økonomisk end ham, endte det med at komme ud af balance. 

Jeg har besluttet mig for at udskyde min søgning efter livspartner til foråret 2023. Lige nu er fokus på det professionelle mål om at investere (og så skal lige have lidt mere tid til at sige farvel følelsesmæssigt).

Derfor sætter jeg et midlertidigt personligt mål de næste tre måneder om at gøre en indsats for at styrke mit sociale netværk i Portugal. 

Jeg går også her målrettet til værks. Jeg har tegnet et kort over mit netværk og har lavet en liste af børnefamilier, som jeg vil invitere på middage og en anden liste med dem, som jeg vil spise frokost med ude.

Det er ikke så svært, så jeg anser det ikke for et hovedmål – det er mere bare en ting, der skal holdes fast ved og gøres. 

Hvad så nu?

Nu har jeg taget første skridt, og det er at analysere, udvælge og formulere mine vigtigste mål.

Nu kommer det vigtige: det er at formulere det i en sætning, som jeg kan sige dagligt, visualisere det ske og glæde mig over det. 

Her kommer et eksempel:

“Jeg, Beile Grünbaum, har opnået et afkast på min. 10 pct. i Grünbaum Value Invest inden 2015 ved at investere i minimum 5 vidunderlige selskaber. Min plan er at investere som value investor og bruge tjeklisten og beregningerne:”

Eller: “Jeg er glad og taknemlig nu, hvor jeg har investeret kapitalen i Grünbaum Value Invest og får et godt afkast på min 10 pct.”  

“Jeg, Beile Grünbaum, laver to succesfulde kapitalrejsninger og får øget kapitalen i Grünbaum Value Invest til 20 mio. kr.”

Jeg tror på, at arbejde med et professionelt mål af gangen, fordi det er svært at sige mange sætninger flere gange om dagen, så dette bliver min sætning for de næste måneder.

Der er et andet godt trick, som jeg bruger. Jeg kigge på målet og spørger mig selv:

Hvilken type person har success med dette mål? Hvad gør sådan en person? Jeg nedskriver disse kvaliteter og læser/lytter til dem dagligt.

Jeg opbygger en indre, psykisk Warren Buffett, som jeg hiver frem – når det gælder investeringer. 

Hvad er dine mål for 2023? Hvilke kvaliteter skal du have for at få succes med dit mål? Har du en indre type, som du kan sætte i arbejde?

Husk at læse e-bogen Bliv Fri, hvis du vil lære mere om at investere som en value investor. Du kan downloade den her.