Det er ikke altid, at vi er i stand til at kræve en lønforhøjelse lige på stedet. Derfor kan det første sted, du skal sætte ind, være forbruget. Her er ti hurtige træk til at få sænket de løbende udgifter — uden at det gør ondt:

Gå din bankkonto igennem.

Vi har næsten alle sammen nogle “døde udgifter”, dvs. penge som går til noget, som du ikke længere ønsker. Da jeg sidste lavede øvelsen, opdagede jeg, at jeg betalte et fast beløb til en indkøbsforening, som jeg aldrig have brugt. Jeg havde engang købt en creme på en hjemmeside, og uden at jeg havde lagt mærke til det, var jeg blevet medlem af en indkøbsforening. Jeg havde betalt flere tusinde kroner på en creme, der burde have kostet 75 kr.

Gå dine forsikringer igennem.

Måske er du dobbeltforsikret? Eller måske har du forsikret noget, som du ikke længere ejer? Mange mennesker er overforsikrede.

Måske er dit huslån eller dit banklån for dyrt? Du kan sammenligne banker hos mybanker.dk. Ring til en anden bank og få et tilbud. Ofte kan man forhandle med bankerne.

Kig i dit køleskab.

Har du for vane at købe for meget ind og smide mad ud? Måske kan en ugentlig dag til madrester spare lidt på budgettet.

Brug udelukkende kontanter i en uge.

Når vi hele tiden bruger kreditkort, tænker vi ikke så meget over, hvad pengene går til. Læg et budget for, hvor meget du må bruge. Læg mærke til, hvor pengene egentlig forsvinder hen. Passer det med dit budget? Hvor ligger dine største udgifter? Der bruges udmærkede apps som Spir til at få et overblik over ens løbende forbrug.

Prøv at holde dig fra at købe nye ting. Kan du overholde det i en uge? I en måned?

Tag cyklen.

Den er så godt som gratis. Ingen taxaregning, ingen billet og ingen parkeringsbøde.

Den udskældte caffe latte.

Drop den. Måske bare hver anden gang. Der er ingen grund til at blive fanatiker.

De der abonnementer… Får du brugt dem?

Er fitnesscenteret en skruetvinge på din dårlige samvittighed? Så drop det dog og løb en tur i stedet. Hvad med det der magasin fra udlandet? Ligger det og samler støv? Afmeld det? Hvad har du af online abonnementer?

Rejsevaluta i skuffen?

Glemte sedler i tasken i skabet? Ubrugte gavekort i skuffen? Få dem vekslet og omsat. Det er dyr lommeuld.