Rigdom begynder i sindet.

Det lyder måske underligt for nogen, men ikke desto mindre er det sandt. Hvordan tænker du om penge? Er det forbudt eller tiltrækkende?

Her er nogle tankevaner, som kan være med til at gøre dig rig.

Forestil dig selv rig i fremtiden

Vores sind giver os det, som vi beder om.

Hvis du føler dig utryg og ufrivilligt forestiller dig selv blive gammel under fattige kår, så vil dit sind gøre alt for at tiltrække dette, for sindet vil så gerne have, at du har ret.

Du vil komme til at spænde ben for dig selv på alle mulige måder for, at du til sidst kan få ret i din profeti.

Hvis du derimod forestiller dig selv i velstand, så vil du få en vældig medvind.

Så hvorfor ikke bare beslutte sig for at tro på det bedste fra starten af? Så undgår du at køre fremad med bremserne i bund.

Warren Buffett forudsage allerede som barn, at han ville blive millionær som ung mand. Måske var det netop derfor, at han blev verdens rigeste mand?

Sæt ambitiøse mål

Målet er drivkraften, som får dig frem.

Det er vigtigt at sætte store mål, for ellers bliver drivkraften flad.

Når man sætter sig mål, er det ikke det bedste tidspunkt at blive gammelmands-sur og realistisk.

Hvis du sætter dig et mål, som ligger i tråd med den udvikling, som du oplever i dag, så er drivkraften punkteret fra starten. For der er jo ikke rigtigt noget nyt i det, vel?

Hvis du ganger det realistiske mål med ti, og dermed sætter et nul bag ved, så flyver du garanteret op af stolen med spørgsmålet “Fedt, hvornår kommer vi igang?”.

Lad os sige, at du starter en lille forretning, og dit mål er en omsætning på 1 mio. kr.  det første år. Det er realistisk og på niveau med de nærmeste konkurrenter. Måske ligger det heller ikke så langt fra det, som du tjente da du var i job, når udgifterne er trukket fra.

Hvis du derimod siger til dig selv, at din omsætning skal blive 10 mio. kr., så begynder det at blive sjovt.

Så sker der noget med energien og lysten bliver større.

Din fantasi bliver stimuleret til at finde på nye ting, for du kan ikke nå dertil ved at gøre det du plejer eller ved at kopiere konkurrenterne. 

Beslut dig

Den største grund til, at de fleste mennesker ikke rigtig kommer nogle vegne, er, at de aldrig rigtig beslutter sig for noget.

De lader bare den ene dag tage den anden uden at forpligte sig til et helhjertet valg.

Måske er du på nippet til at beslutte dig for at lære at investere. Måske overvejer du at starte din egen forretning. Måske er det noget helt tredje.

Hvad det end er, så ved du selv, hvad det er, som du har brug for at beslutte dig helhjertet for at gøre. Der sker først noget, når du for alvor træffer en beslutning.

Stil dig selv spørgsmål, som driver dig frem.

Vi kommer alle sammen ud for svære dage og uventede begivenheder i livet.

Hvordan vi håndterer det er meget forskelligt. Den samme type begivenhed kan få det ene mennesker til at gå i hundene, og et andet menneske til at tage kampen op.

Hvorfor reagerer vi så forskelligt?

Meget af det hænger sammen med den samtale, vi fører med os selv.

Hvis du sætter tempoet ned og lytter efter, så vil du måske høre nogle sætninger i dine tanker. Måske høre du også nogle spørgsmål.

Hvilken type spørgsmål stiller du dig selv? Driver de dig frem? Eller slår de dig ned? Har du tendens til at spørge: “Hvorfor lige mig? Hvad har jeg gjort forkert?”

Eller spørger du andre typer spørgsmål som “Hvad kan jeg lære af det? Hvordan kan jeg sørge for, at det ikke sker igen?”

Fokuser

Da Warren Buffett og Bill Gates mødte hinanden for første gang, blev de begge spurgt, hvad der var den vigtigste faktor til deres success.

De er blevet styrtende rige på hver deres måde. Den ene ved at investere i billige aktier, og den anden ved at bygge et software selskab op fra bunden. Det var præcist det samme ord, som de svarede på dette spørgsmål.

Ja, du har nok allerede gættet det. De sagde “Fokus”.

Man siger, at det tager 10.000 timer at blive rigtig god til noget.

Det er helt sikkert, at Warren Buffett har lagt 10.000 timer i at lære at investere allerede før, han nærmede sig den første investor til det oprindelige partnerskab.

Det er også helt sikkert, at Bill Gates har lagt 10.000 timer i at programmere i sine forældres kælder langt tid før, han overhovedet etablerede Microsoft.

Er du klar til at lægge 10.000 timer i dit område for at få et ekstraordinært liv? Vil du lægge 10.000 timer i at lære at investere, før du køber din første aktie? Vil du lægge 1.000 timer i det? 100? Eller bare 10 timer? Hvad end du beslutter dig for, skal du vide, at det er vigtigt, at du fokuserer, hvis du vil have success. 

Et godt sted at begynde hvis du vil lære at investere, er med e-bogen Bliv Fri. Du kan downloade den her