Vil du hurtigt blive bedre til noget, så skal du sætte massiv fokus på det hver dag i en periode.

Ja, det kunne din bedstemor havde sagt til dig, så hvorfor læse videre? Fordi efter det her indlæg, indser du, at det vil forandre dit liv, hvis du virkelig gør det i stedet for blot at nikke distræt til gode råd.

Princippet hedder “massive action” på engelsk og stammer fra coachen Tony Robbins. Det betyder, at du skal skyde på problemet fra alle vinker og virkelig fordybe dig  i det.

Når du virkelig fordyber dig i at lære noget nyt på en koncentreret måde på kort tid, så opstår der en form for eksponentiel læringskurve. Med andre ord stiger læringskurven først jævnt, men så bliver den stejl og stiger hurtigt, fordi du lærer mere, når det er så intenst.

Det er lidt ligesom ligesom effekten med renters rente. Når du investerer, får du også afkast af tidligere afkast, og når du har været i gang i et stykke tid, så begynder du virkelig at kunne se og mærke effekten af renters rente.

Fryser foran kameraet

Lad os tage mig selv som eksempel. Jeg har været avisjournalist i mange år, og jeg har altid gemt mig bag ord på skrift. Nu er jeg begyndt at blogge i en verden, som er domineret af sociale medier, og alle eksperterne på området siger det samme: Videoer er fremtiden. Ja, faktisk nutiden. Du skulle have lavet Facebook Live videoer i forgårs.

Jo tak, det er fint. Men hvad gør man så, hvis man fryser foran et kamera og pludseligt ikke kan tale rent dansk? Så beslutter man sig for at gøre det hver dag i en periode.

Jeg laver normalt en Facebook Live en gang om ugen, men nu har jeg besluttet mig for at udfordre mig selv til at gøre det hver dag i syv dage. Det betyder jo, at jeg får syv ugers erfaring på blot en uge. Men mere end det… Jeg bliver faktisk meget bedre, end jeg ellers ville være blevet på syv uger, fordi der går kortere tid imellem læringen, og der dermed kommer en stejl læringskurve, som jeg beskrev for oven.

Har jeg ret? Det kan du være med til at bedømme ved at gå ind på Facebook og følge ned. Du kan både se videoerne og kommentere dem i Facebook Gruppen Penge og Frihed her . 

Angrib din økonomi fra alle sider

Hvad har alt det her med økonomisk uafhængighed og investeringer at gøre? Jo, princippet er jo det samme inden for alle områder, hvor du ønsker at se en hurtig forbedring.

Vil du se en forbedring i din økonomi hurtigt, kan du både se på at spare i den daglige husholdning, spare på faste udgifter som forsikring og bankudgifter. Du kan også undersøge din indkomst og tjene flere penge ved at få en lønstigning i det nuværende job eller ved at få et ekstra job, og endeligt kan – og det er min favorit –  øge dine indkomst ved at investere.  Jo mere du gør, jo hurtigere går det.

Jeg har selv valgt at fokusere på at øge indkomsten ved at blive rigtig god til at investere. Jeg har læst stribevis af bøger, rejst til USA på workshop og taget meget dyre og intensive investeringskurser. Jeg har øvet mig på såkaldt “papirpenge”, hvilket betyder, at jeg har købt og solgt aktier og optioner med fiktive penge på demokontoer. Jeg har på to år fået mere praktisk erfaring med at købe og sælge aktier og obligationer end mange profesionelle tradere får i deres liv, fordi jeg flere gange har handlet mig igennem årtier i papirpenge. Og naturligvis handler jeg også med rigtige penge, men udviklingen går langsomt, hvis jeg kun får den erfaring. 

Har du ikke læst min e-bog endnu, så er det et godt sted at begynde. I den kan du finde to metoder til at regne på virksomheden. Du kan læse e-bogen her.