Du halser på arbejde, før solen er stået op og forlader måske skrigende børn i institutionen. Om vinteren kommer du også hjem efter, at solen er gået ned.  

På en rigtig dårlig dag slår tanken dig: var det sådan, jeg ville have, at det skulle være? Det er jo lidt som et hamsterhjul, hvor du løber meget hurtigt rundt, men har glemt hvorfor.

Du skynder dig at skifte tanke til noget mere praktisk, fordi du har ikke brug for mere at spekulere over. Du har i forvejen søvnløse nætter, hvor du stresser over, at du ikke falder i søvn. 

Hvordan kommer du ud af den knibe?

Du skal begynde at investere. Det er din løsning. 

Så spørger du måske: Men tager det ikke lang tid at blive økonomisk uafhængig? Og skal man ikke have en kæmpe formue? 

Du bliver selvfølgelig ikke økonomisk uafhængig den samme dag, som du køber din første aktie. Men stressen og følelsen af meningsløshed vil begynde at fordampe med det samme.  

1. Det tager kortere tid, end du tror

Jeg har en veninde, som har investeret sig til frihed på 10 år.

Hun bor i en stor lejlighed i indre by. Hun har to børn, en lille bil, et sommerhus, som hun deler med familien, og så rejser hun på ferie mindst en gang om året.

Er ti år lang tid? Nej, for hun har jo stort set levet det liv, som hun ellers ville have levet. Måske er bilen ikke helt så stor, som den ellers ville have været. Måske er en ferie om året skåret væk. Måske deler de et sommerhus i stedet for at have et selv. Men de lever et virkeligt godt liv. 

Ti år ville være lang tid, hvis du skulle bo i en celle og undgå at leve det liv, som du gerne ville. Men det har hun jo ikke gjort. 

Dertil kommer, at det ikke behøver at tage 10 år. For andre tager det kortere tid. Der er nemlig mange faktorer, som du kan spille med. Tiden er blot en af ingredienserne. 

2. Du kan få et højt afkast

De fleste tænker i alt for lave afkast.

De tænker 4 pct., måske 8 pct.

Men du kan godt lave et afkast på omkring 15 pct. om året, hvis du lærer at investere som en value investor.  

Det betyder, at du skal bedømme kritisk, hvad du køber aktier i. Du skal vurdere, om det er et godt selskab med en fremtid, regne på hvad selskabet er værd og først købe aktier i selskabet, når det er på udsalg på aktiemarkedet.

Lyder det svært? Du kan sagtens lære det. Tænk på alt det, du har lært i dit liv. Selfølgelig kan du det.

Du kan læse mere i min e-bog om, hvordan man bedømmer virksomheder her.

3. Det er som en slankekur: kalorier ind og kalorier ud

Det er ikke kun et spørgsmål om at tjene en masse penge på aktier.

Du skal også se på, hvad du bruger af penge.

Jo mere du kan skrue ned for dit privatforbrug, jo hurtigere vil det gå. Det påvirker nemlig i begge ender: Du kan investere mere nu, og du behøver ikke så mange penge i markedet for at blive økonomisk uafhængig.

4. Du vil se en løsning med det samme

At begynde at investere vil løfte dit humør fra dag et, fordi du får øjnene op for, at der findes en anden vej, end at sælge din tid for penge.

Når du oplever, at dine penge tjener penge, vil du begynde at se lysere på din hverdag. Fordi det føles ikke længere permanent. Du ved, at du er på vej mod en anden livsstil. 

Du får håb og noget at arbejde hen imod, og det vil gøre hverdagen meget lettere. 

5. Du vil blive motiveret

Når du første gang oplever, at en virksomhed, som du har investeret i, retter sig op og begynder at give dig et godt afkast, vil du blive motiveret. 

Du vil blive ivrig efter at finde andre kilder til indkomst, fordi du vil have flere penge i markedet til at arbejde for dig.

Jeg tror f.eks. ikke, at jeg havde begyndt denne blog, hvis jeg ikke var begyndt at investere. 

Og når du sætter ekstra brænde på bålet, så begynder det for alvor at gå hurtigt.

Vil du lære om at investere, kan du downloade e-bogen BLIV FRI  her.